Op maandag 18 september werden in de Amsterdam Arena tijdens Riesling & Co de beste wijnspijscombinaties bekend gemaakt van de RieslingWeeks 2017 door Jan van Lissum, hoofdinspecteur en directeur Gault&Millau Nederland. Twee restaurants gingen met de hoogste eer strijken: Wollerich in Sint-Oedenrode (17 punten Gault&Millau), in de categorie Toprestaurant, en Fris in Haarlem (14 G&M), in de categorie Brasserie/Bistro/Restaurant.

De winnende combinaties:

Wollerich, Sint-Oedenrode (17 G&M)
Chef Gerard Wollerich, sommelier Joey Hendriks
Bluefin-tonijn met basilicum, ziltige oestercrème, salty fingers, geroosterde sjalot, zilveruimayonaise
Wijn: Josephshöfer Riesling Kabinett feinherb, Reichsgraf von Kesselstatt, Mosel, Duitsland 2015

Fris, Haarlem (14 G&M)
Chef Rick May, sommelier Jane Lasschuit
Geitenkaas, spicy papaja, radijssoorten, vinaigrette
Wijn: Riesling trocken Reserve, Schumann-Nägler, Rheingau, Duitsland 2015

Beide restaurants presenteren hun winnende combinaties tijdens de beurs Gastronomie | Fine Food Professional, in de Jaarbeurs op 6 en 7 november a.s. Een uitgebreid verslag van de RieslingWeeks-wijn-spijscompetitie verschijnt in de nieuwe editie van de Gault&Millau gids, die maandag 6 november tijdens deze beurs gepresenteerd wordt.

De overige finalisten waren:

Topzaken:
Niven (15 GM, *), Rijswijk
Ratatouille Food & Wine (16 GM, *) Haarlem
Wolfslaar (15 GM), Breda

Brasserie/Bistro/Restaurant
Restaurant en Theater Bouwkunde (12 GM), Deventer
The French Connection, Amsterdam

Zo’n 70 restaurants in heel Nederland deden mee aan de wijn-spijscompetitie die een van de hoogtepunten vormt van de jaarlijkse Rieslingweeks. De wedstrijd wordt georganiseerd door het Informatiebureau voor Duitse Wijn en The Wine & Food Association en heeft tot doel te laten zien hoe chefs en sommeliers zich laten inspireren door uiteenlopende Duitse rieslings.

www.duitsewijn.nl